Γυναικείο κούρεμα – Οι τάσεις 2022

Το διάστημα που βρισκόμαστε σε καθεστώς εγκλεισμού  σηματοδότησε μια νέα συνθήκη (μεταξύ άλλων και) ως προς την περιποίηση των μαλλιών μας.

Το ζητούμενο τώρα είναι ένα. Η καραντίνα τελείωσε, κυκλοφορούμε με προσοχή, αλλά θέλουμε πίσω τα υγιή μαλλιά μας. Πώς θα τα καταφέρουμε;

Το ότι δεν πήγαινες στο κομμωτήριο για κούρεμα και για χρώμα δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως αυτός ήταν ο σωστός τρόπος να μακρύνουν τα μαλλιά σου. Το αντίθετο μάλιστα. Τα Hair Story προτείνουν πως κάθε οκτώ – περίπου – εβδομάδες είναι καλό να κόβεις μερικά εκατοστά από το μήκος τους, προκειμένου να καθαρίζεις τις κατεστραμμένες άκρες και να μακραίνουν με υγεία. Ιδιαίτερα, αν έχεις βαμμένα μαλλιά ή κάνεις τακτική χρήση εργαλείων θερμότητας, τότε βάλε το κούρεμα κάθε 1,5-2 μήνες στο πρόγραμμα, ακούγοντας πάντα τη συμβουλή του κομμωτή σου.

Διόρθωσε επιτέλους αυτό το χρώμα που έκανες μόνη σου στο σπίτι την περίοδο της καραντίνας.

Τα Hair Story σου προτείνουν να κάνεις τώρα μια αλλαγή στο χρώμα σου.

 Μπαλαγιαζ 

Είναι η κατάλληλη επιλογή αν θέλεις να δώσεις ζωντάνια στα μαλλιά  σου, να κάνεις μία αλλαγή, την οποία μπορείς να προσαρμόσεις στις δικές σου προτιμήσεις. Το μπαλαγιάζ σου επιτρέπει να το εφαρμόσεις σε οποιοδήποτε χρώμα, ανεξαρτήτου αν είσαι ξανθιά ή μελαχρινή να δώσει μια άλλη οπτική στο ταλαιπωρημένο χρώμα που έχεις.

Image Credit: @fredyhair

 Ξανθό Πλατινέ 

Το πολύ ανοιχτό αυτό ξανθό χρώμα θα συνεχίσει να αποτελεί κορυφαία επιλογή στα μαλλιά και την περίοδο Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 – 2022. Διόρθωσε το δικό σου ξανθό από αυτές τις ανεπιθύμητες αποχρώσεις που έχουν πάρει την περίοδο που ήσουν στο σπίτι.

Χάλκινα και Κόκκινα 

Οι όμορφες αυτές αποχρώσεις μαλλιών θα αποτελέσουν top επιλογή για τη σεζόν. Είναι ιδανικές για να κάνουν την εμφάνιση μιας γυναίκας άκρως σαγηνευτική τραβώντας τα βλέμματα. Όσες λοιπόν αγαπούν τα έντονα χρώματα, μπορούν να δοκιμάσουν βαφή κόκκινου και χάλκινου χρώματος και να την συνδυάσουν με τα νέα προϊόντα περιποίησης για το σπίτι με ενισχυτικό χρώματος που κρατούν ζωντανό το κόκκινο και το χάλκινο μέχρι να τα ξαναβάψεις.

Καστανό 

Κλασικό μεν, αλλά πολύ εντυπωσιακό. Tο καστανό χρώμα μαλλιών δείχνει εκθαμβωτικό ως ενιαία απόχρωση, αλλά και ως ανταύγειες. Μάλιστα μπορείτε να δοκιμάσετε είτε ψυχρούς είτε θερμούς τόνους που θα σας χαρίσουν ένα φυσικό αποτέλεσμα με πλούσια λάμψη.

Επιστροφή στην κανονικότητα μετά την καραντίνα… Συμπτώματα τριχόπτωσης

Επιστρέφοντας από τις απανωτές καραντίνες, τα μαλλιά σου δείχνουν άτονα και θαμπά.  Το χρώμα έχει χάσει τη λάμψη του. Έχουν, λοιπόν, ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση με τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας, όπως μάσκες και λάδια περιποίησης στο σπίτι, αλλά και εξειδικευμένες θεραπείες στο κομμωτήριο.

Η τριχόπτωση φαίνεται πως είναι μία ακόμη συνέπεια του κορονοϊού. Πιθανότατα το πανδημικό άγχος  και το στρες προκαλούν πτώση των τριχών, τόσο σε ανθρώπους που νόσησαν από την CoViD-19 και ανάρρωσαν όσο και σε αυτούς που δεν νόσησαν ποτέ. Η απώλεια των τριχών αναμένεται να είναι προσωρινή αλλά θα χρειαστεί και μια βοήθεια από εμάς με το κατάλληλο σαμπουάν και λοσιόν ή αμπούλες τριχόπτωσης.

Click to access the login or register cheese